maanantai 24. lokakuuta 2011

Entisaika 2

Entisaika oli ennenvanhasta ehdottomasti paras osa, silloin osattiin ja jos ei osattu niin osattiin olla hiljaa. Tytötkin hiihtivät mutta eivät kypärä päässä vaan suksilla, silloin ei kyselty turhia ja rahan kysyminen oli aina turhaa, koska silloin oli paljon saituutta. Joskus ihan jonoksi asti.

Siihen aikaan ei osattu edes kysellä miksi asiat ovat huonosti, koska ne olivat hienosti; varsinkin kun pakettien kääreet olivat vielä pergamiinia tai kunnollista voipaperia ja sisältökin oli yleensä jotain ihan ymmärrettävää kuten kauraryyniä tai voipaperia. Mitään ei kuitenkaan pakattu turhaan, jotakin saatettiin pakata kyllä nahkaan. Kalat vietiin taskussa ja kermakin ihan käsipelillä jos ei koko kannullista raaskinut ostaa, heinää vietiin hevosella ja naista tunteella.

Häkkien päälle ei kyllä ymmärretty; nykypäivänä häkeissä pidettävät kanat ja ketut kulkivat molemmat vapaana ilman häkkiä ja siitähän se poru tuli kun ne eksyivät samalle pihamaalle. Rapujakaan tuskin oltaisiin ymmärretty panna häkkiin elleivät itse olisi sinne ryömineet ja kalatkin menivät verkkoon ihan uimalla. Harva siitä ilkesi puhua, koska siihen maailmanaikaan oli tapana hieman häikäillä, mutta mielessähän se oli kaikilla ja hiljaa sitä hävettiin kun ei muutakaan osattu siihen hätään tehdä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti