perjantai 7. joulukuuta 2012

Huutolaispojat

Ennenvanhaan elämä oli yksinkertaista, varsinkin syömisten suhteen, vaikkakin hyvätapaisuuden säännöt olivat niin monimutkaisia että niitä ei ymmärtänyt kukaan. Siksi kaikki käyttäytyivät vähän huonosti ja katsoivat muitakin pahasti kun eivät osanneet olla.

Syömisenä pidettiin välistä kaikenlaista, kuten kumia ja voipaperia jos ei ollut muuta tai kinkkua. Siitä tuli kaikenlaista harmia, kuten hermovoiman puutetta ja luuvaloa, mutta selvästi eniten oli harmia lapsista jotka läksivät huutosille kun olivat huonoilla eväillä.

Huutelu alkoi usein pienenä huhuiluna yöllä, mutta pian istuivat jo räystäällä ja tivasivat kuvernööriltä omenarahaa. Viimekädessä kuoripojatkin olivat kuin sirkkelit sakastissa ja karkasivat pöpelikköön ihan täyshuutolaisiksi.

Huutolainen oli helppo löytää, mutta vaikea pyydystää koska se oli tavoiltaan kuin hilleri tai jonkinlainen lisko. Parhaana konstina pidettiin pesäpuun rasvaamista suksivoiteilla ja vimmattua viulunsoittoa, taikka kortinpeluulla houkuttelua ja samalla hekottelua että tulisi vaikutelma ilonpidosta.

Itse huutolaisuus saatiin usein pojista pois lipeää juottamalla ja hakkaamalla, mutta usein tarvittiin mannikkaryyniä myös.

2 kommenttia:

 1. Helvetin hyvä blogi, ei voi muuta sanoa.

  Älykästä kamaa, mutta sitä ei voi laskea miinukseksi, koska se sopii homman ideaan ja tyyliin: omaperäisyyskin toimii.

  Tosta "syömisenä pidettiin kaikenlaista", tuli mieleen, että mä olen nää omat sanamuroni ryystänyt tästäkin lähteestä pötsiini jumalauta ihan ite teknologian avulla!

  Olen käyttänyt sellaista jeesuksen tai muun gatesin meille lahjoittamaa megasiunausta kuin syöte. - Ai, vittu, että nyt kelpaa tälläkin ilmansuunnalla huutaa.

  Eli: Jatka ihmeessä, ainakin joskus välillä, jos ei useammin inspirioi levitellä helmiä suureen nettiläävään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Syötteellä on myös kansallispuisto josta saa nieriää. Sitä kannattaa kiinnisaadessa vähän kurittaa, se on ylpeä ja kateellinen kala, niin kuin ennenvanhaan oli moni muukin vedenelävä mutta ei enää nykyään niinkään kun on niitä saastetta.

   Poista