perjantai 4. tammikuuta 2013

Aasina vaivaistalosſa

Ennenvanhaan tuli aina keksittyä kaikenlaista, mutta nykyään on vaikka mitä kaikkea jo ennestään keksittyä, kuten mankeli ja valmiiksi leikattu voipaperi. Yksi mitä keksin ihan kiinnostuksesta ja vähän kiusamielelläkin oli aasinpesti vaivaistalossa.

Paraisten vaivaistalossa oli näet vuosikausia aasi sisällä ikäänkuin  humoreskina, koska metkujen ja huvien uskottiin lisäävän hermovoimaa vaivaisille ja heikkomielisille. Olin kiinnostunut vaivaisaasin tehtävistä jo siinä määrin että päätin vaihtaa meiltä toimia päikseen.

Aasi sopi kyntömieheksi ihan sellaisenaan ja minullakin oli Pariisin maailmannäyttelystä saatu aasipuku valmiina. Ei tarvinnut kuin pakata puku matkaan ja antaa kyyn pistää naamaan niin pääsin olevinaan kuppapotilaana sisälle ja taputtivat selkäänkin vielä, että tervetuloa, täällä isketään suonta, lähtee kuppa miehestä.

Tylsämieliset ja vähäjärkiset eivät ainakaan huomanneet eroa vanhaan aasiin ja toiminkin siinä virassa hienosti melkein koko iltapäivän. Illansussa tuli jo hirmuinen syyllisyys siitä että oli pystyvänsä miehenä siellä vaivaisen väen parissa, joten päätin rampauttaa itseni ja ikkunasta loikkaamalla se käy varmasti helpoiten. Ajattelin että rampa aasi mahtaisi olla myötätuntoa herättävä ja sopivampi muutenkin vaivaistaloon, joten oli heti ryhdyttävä tuumasta toimeen.

Perästäpäin ajatellen oli hirmu huono ajatus hypätä siitä ikkunasta joka on meren puolella, koska aasipuvussa on vaikea uida ja jouduin aika äkkiä kauas ulapalle koko mies. Puku oli kuitenkin sellaista kelluvaa sorttia, joten sain odotella ihan rauhassa että laiva ottaisi kyytiin ja katsella merilintuja ja myös pilviä jos niitä sattui olemaan.

Vaikka jäinkin siinä yrityksessä rampautumatta, niin pääsin ainakin laivan matkassa Hampuriin ja sain kokeilla jopa reipasta laiva-aasin elämää jokusen viikkoa. Sieltä Hampurista tosin sain kupan, mutta parantolaan en kyllä ilennyt mennä kun minulla oli niistä vähän huonoja kokemuksia ja pelkäsin että tulee sanomista ja miksei hakkaamistakin siitä aasinvaihdosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti