torstai 25. maaliskuuta 2010

Ekofascismia


Miksi koiraa ei saisi muka lyödä? Lyödäänhän kissojakin, ja papukaijoja. Niitä vasta lyödäänkin, niin että oikein höyhenet pöllyää. Saihan Tsekkoslovakiassakin aikanaan tehdä mitä vaan, kunhan oli rahaa, viisumi ja nopea auto. Sinne me vietiin kaikki roskatkin isolla rekalla. Yksi ajoi ja toinen piti kiinni.

Yksi mistä ei pidetty kiinni, oli kettujahti. Sovittiin hienojen herrojen kanssa että aamulla lähdetään ja sherryt tarjotaan koko koplalle. Oikeasti me vaan naurettiin puun takana niille, kun ne ihmetteli että missäs ne reilut miehet oikein viipyy. Joskus ne lähti etsimään, että ei kai niille ole sattunut mitään kun eivät tulleetkaan. Kerran mentiin hevospelillä edeltä ja lahjottiin yksi kalamuija puijaamaan niitä, että mukamas valas kaatoi meidän veneen.

Kyllä nauratti, mutta hevostahan me ei lyöty koskaan. Sitä ei saa lyödä, sillä on viisaita ajatuksia ja se osaa ennustaa. Niin se tiesi meidän vanha ruunakin koska tuli kauroja ennen kuin itsekään tiedettiin. Se vaan hirnahti, että nyt niitä tulee ja me vietiin niitä sille. Ja pelättiin, voi että me pelättiin sitä hevosta. Äitiäkin ihan sydämestä otti välillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti