torstai 25. maaliskuuta 2010

Usvaa putkeen

Minä olen kuulkaa keksinyt sanonnan "usvaa putkeen". Se oli 70-luvulla, kun vielä valmistettiin niitä käteviä sellaisia. Ei niitä saa varmaan enää mistään, mutta agrimarketissa niitä voisi vielä olla. Eivät laske minua enää sinne, mutta voisin laittaa sen ukin vanhan susiturkin päälle niin luulevat että hieno herra tulee.

Kyllä se oli rovastikin hieno herra, kunnes siltä otettiin luulot pois. Pöllö-Iiro, taikka pöllömies niin kuin se itse tapasi sanoa, oli niitä sadomasokistia. Eihän sitä siihen aikaan tiedetty että mikä se oikein oli, kun oli niin viatonta aikaa elää ja olla. Rovasti saattoi tietää, kun oli niin lukenut ja tunsi sen vielä nahoissaankin.

Rovastin karvahatun sotki sikupaskalla ja syytti mustalaisia tietenkin. Annas olla kun rovasti läksi hevosmiesten perään niin Pöllö-Iiro ja me muut kylän miehet laskettiin vielä pikeä sen korttia iskevän saarnamiehen huopikkaisiin. Iiro sai pappilan lukon auki juuri sellaisella kätevällä sellaisella, joita vielä siihen aikaan sai ostaa kuka vaan. Minä siihen että: "Usvaa putkeen", ja kyllä meitä nauratti.

Paitsi rovastia ei kyllä naurattanut, mutta mitäs oli niin ylpeä että oli ihan olevinaan siellä, mokoma peluri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti